Usminket-01-Pedersen-book-bog-design-layout

Usminket – Hudløst ærlige portrætter af kvindelige rollemodeller

»Keep it simple« var nærmest en mantra da jeg skulle formgive denne bog. Bogen er lavet i samarbejde med fotograferne David Bering og Morten fauerby fra Montgomery Foto og Turbine Forlaget. Bogen skal ud over ordinær boghandelsalg bruges af fotograferne som et udvidet visitkort. De to fotografer har gennem længere tid fotograferet 60 af landets fremtrædende kvinder uden nogen form for sminke – hverken i form af make up eller diverse filtrer i Photoshop. Et design der balancerer på kanten mellem det estetisk enkle, rene design og det kedelige ...

 

Format: 300 x 300 mm | Page: 132 + cover
Usminket-02-Pedersen-book-bog-design-layout

Næsten hvidt i hvidt (2. oplag er iøvrigt uden den sorte ryg). En kvadratisk ramme er præget midt på forsiden omkring titlen, således at titel står med svag »blindskrift«.

Usminket-03-Pedersen-book-bog-design-layout

Teksten er holdt i en hel rektangulær form. Nye afsnit i teksten er markerede med små dot i teksten, ingen indryk der forstyrre det samlede billede – »Keep it simple«. Teksten, der er sat med den dansk tegnede skrift »Olsen« (tegnet af Morten Olsen) er i 50% sort, fornær kort indledning og navn på portrætterede.

Usminket-04-Pedersen-book-bog-design-layout

Det usminkede portræt og en sats, samt en håndskreven tekst skrevet af den portrætterede, som det eneste organiske element på opslaget.

Usminket-05-Pedersen-book-bog-design-layout

Enkelte opslag har kun den portrætteredes håndskrift som tekst.

Usminket-06-Pedersen-book-bog-design-layout

De 60 portrætter optræder i bogen i tilfældig rækkefølge. Bagerst findes alfabetisk oversigt/indholdsfortegnelse.

Usminket-07-Pedersen-book-bog-design-layout

En del tid er brugt til »ingenting« i forbindelse med formgivningen af Usminket, nemlig at koge det hele ned til ingenting. Næsten rent logoarbejde - kun det allermest nødvendige for budskabet er med ...